Autoradio met navigatiesysteem

Welke autoradio kan niet alleen muziek afspelen maar heeft ook de GPS functie? Dat klopt, het is de autoradio met navigatie!

Wat is het navigatiesysteem?

Het navigatiesysteem is een technisch systeem dat informatie gebruikt om een route naar een bepaalde plaats te bepalen.

Nadat de bestemming is ingevoerd, zoekt het GPS-systeem de snelste en kortste route. Als de bestuurder door onvoorziene omstandigheden een andere route kiest, wordt automatisch een andere marsroute gevonden.

Autoradio’s 1 DIN en 2 DIN met Navi

Bij autoradio’s met navigatie wordt de navigatie in dubbel DIN-formaat uitgevoerd via ingebouwde GPS-technologie. Al onze 2 DIN-autoradio’s en sommige van onze 1 DIN-autoradio’s hebben geïntegreerde GPS-kaarten. De kaarten worden weergegeven op touchscreen monitoren met een diagonaal tot tien inch. Navigatie-instructies worden naast het scherm van het apparaat weergegeven op het display in de cockpit van het voertuig.

De mobiele telefoon is toegankelijk via Bluetooth. Ook aan de achterkant van de autoradio’s met navigatie zijn er talrijke aansluitingen: voor achteruitrijcamera’s die helpen bij het achteruitrijden, microfoons voor handsfree praten, GPS antennes, WiFi, extra versterkers, de stuurwielafstandsbediening.

De parkeerassistent is een grote hulp voor de bestuurder bij het achteruitrijden en parkeren. Deze functie helpt u om obstakels te zien die u in de zijspiegel niet kunt zien.

Dankzij de WiFi-verbinding kunnen GPS-kaarten heel gemakkelijk worden bijgewerkt. Onder meer wordt ook de rijsnelheid bepaald. Niet alleen de politie is geïnteresseerd in dergelijke gegevens; ook voor verzekeringsmaatschappijen zouden ze van groot belang zijn.

Een groot voordeel van de autoradio met navigatiesysteem is de betere integratie in de auto. De toestellen met talrijke sensoren en rijhulpsystemen worden in het voertuig aangesloten en in het bedieningsconcept van de cockpit geïntegreerd.

Het signaal van een autoradio met GPS is stabieler dan dat van een smartphone of een draagbaar navigatiesysteem. De betere ontvangst wordt verzorgd door de ingebouwde antennes van de auto. Bij slechte ontvangst in tunnels en op ondergrondse parkeerdekken kan het ingebouwde navigatiesysteem de positie van de auto bepalen aan de hand van de gegevens van de snelheidsmeter en de positiesensoren.

Op het display in de cockpit wordt diverse extra informatie getoond, bijv. GPS-informatie, rijsnelheid. Deze gegevens waarschuwen u voor te hoge snelheid en garanderen u een goede en veilige reis.

De geluiden van het navigatiesysteem onderbreken de muziek niet. De muziek wordt iets zachter gezet als er belangrijke informatie door het navigatiesysteem moet worden doorgegeven. De bijgeleverde autoradio met navi maakt het gemakkelijker om de radio te bedienen, omdat u zich maar op één apparaat hoeft te concentreren. Op deze manier bent u aandachtiger, omdat alles op een bepaalde plaats binnen handbereik is.

Het gebruik van een autoradio met navigatiesysteem bespaart kosten omdat de nodige rekenkracht reeds beschikbaar is.

Met onze betrouwbare autoradio met navigatiesysteem komt u altijd veilig en ontspannen aan. Of u nu ’s ochtends naar uw werk rijdt of een uitstapje maakt met vrienden, wij hebben voor iedereen de juiste autoradio met navigatiesysteem. Met de hulpfuncties voor de bestuurder bereikt u uw bestemming nog stresslozer!

Een van onze autoradio’s met navigatiesysteem XOMAX XM-DN776

Plaats een reactie