Autoradio’s geschikt voor BMW. 2020-modellen

Zoals alle voertuigspecifieke modellen is ook de BMW autoradio voorzien van een CAN-busverbinding (Controller Area Network), zodat de stuurwielafstandsbediening direct en zonder verder gedoe mogelijk is. Let op de lijst met compatibele voertuigen: de genoemde modellen worden met het bijbehorende frame geleverd. U hoeft alleen maar de autoradio aan te sluiten en u bent klaar om hem te gebruiken.

Bijzonder hoogwaardige BMW autoradio’s hebben een geïntegreerd navigatiesysteem, inclusief kaarten voor Europa. Veel autoradio’s zijn uitgerust met het Android-systeem, wat betekent dat u zoals gebruikelijk spellen en apps kunt downloaden naar uw toestel. Zo kunnen bijvoorbeeld spellen, muziek of films worden gedownload en afgespeeld op het scherm van de autoradio. U kunt het bestaande kaartmateriaal uitbreiden door Google Maps te downloaden en de app te gebruiken als navigatiehulpmiddel op de weg.

De meeste schermen hebben een touch screen functie en zijn daarom bijzonder eenvoudig en intuïtief te gebruiken. Een extra Bluetooth-functie maakt het mogelijk om audiobestanden van uw mobiele telefoon af te spelen op de autoradio. Bluetooth maakt ook handsfree bediening of handsfree telefoneren achter het stuur mogelijk. Om de telefoonfunctie van de mobiele telefoon zoals gebruikelijk te kunnen gebruiken, is ook een overdracht vanuit het telefoonboek mogelijk, d.w.z. dat u toegang heeft tot de gekozen en opgeslagen telefoonnummers op de autoradio via Bluetooth.

Met een extra USB-poort kunt u uw mobiele telefoon/tablet en andere apparaten opladen of muziek- en videobestanden afspelen op het grote scherm van de autoradio. Zelfs als het apparaat meer kan dan alleen radio, kunt u genieten van meerdere radiozenders met AM / FM-radio of met de digitale radio DAB / DAB+ (Digital Audio Broadcasting). Met deze radiosystemen kunt u een goede storingsimmuniteit en een grotere verscheidenheid aan zenders verwachten. Het ingebouwde radiodatasysteem RDS (Radio Data System) zorgt ervoor dat het apparaat in geval van ruis overgaat op alternatieve frequenties met een betere ontvangst van hetzelfde radiostation, zonder dat de bestuurder wordt afgeleid. Om de bestuurder niet af te leiden, beschikken de meeste autoradio’s ook over de zogenaamde dimfunctie – hierdoor kan de autoradio onderweg worden uitgeschakeld, zodat het display niet wordt verblind.

Raadpleeg de productinformatie van de afzonderlijke BMW autoradio’s – daar vindt u alle functies die het geselecteerde apparaat te bieden heeft.

Plaats een reactie