Autoradio’s geschikt voor Mercedes. Modellen 2020

Zoals alle autospecifieke modellen in onze shop heeft de Mercedes autoradio een CAN-busconnector (Controller Area Network), d.w.z. een specifieke Mercedes-connector inclusief een geschikte Canbus-adapter. Deze verbinding maakt een ongecompliceerde installatie van de stuurwielafstandsbediening mogelijk. Bovendien wordt vaak een radiografische afstandsbediening meegeleverd: deze is ergonomisch ontworpen en biedt een snelle en veilige bediening. In de meeste Mercedes autoradio’s is een navigatiesysteem geïntegreerd.

Het Europa-kaartmateriaal wordt opgeslagen in het navigatiesysteem. Op de meeste modellen is ook een GPS-antenne beschikbaar. Dit zal u veilig naar uw bestemming leiden, zelfs buiten Europa. Het Europa-kaartmateriaal bevat informatie voor ongeveer 50 landen, waaronder Bulgarije, IJsland, Monaco en Vaticaanstad. De bijbehorende software staat meestal op een MicroSD-kaart. Deze zit dan al in de GPS-slot. De dual mode-functie is bijzonder praktisch voor het reizen met familie of vrienden – het maakt het mogelijk om gelijktijdig gebruik te maken van twee verschillende autoradio-functies, bijvoorbeeld de navigatie kan worden weergegeven in de voorkant, terwijl op de achterste zitplaatsen met extra monitoren films, video’s of muziek kunnen worden afgespeeld. Het afspelen van muziek en video of films is ook mogelijk via een USB-poort of Bluetooth. Een AV-ingang is vaak ook beschikbaar voor het afspelen van bestanden van MP3-spelers, mobiele telefoons of tablets.

Met Bluetooth kunt u bellen tijdens het rijden dankzij de handsfree-functie met telefoonboekfunctie.

Een Mercedes autoradio heeft over het algemeen een groot aanraakscherm in HD-kwaliteit, zodat u niet hoeft in te boeten aan kwaliteit bij het afspelen van films of muziekbestanden. U kunt ook verschillende achtergronden instellen.

Veel Mercedes autoradio’s bieden een speciale functie in de vorm van een ingebouwde cd- en dvd-speler – dit is vooral handig als u onderweg naar uw favoriete muziek wilt luisteren of een film voor uw kinderen wilt bekijken. Evengoed is het denkbaar om tijdens langere autoritten toegang te krijgen tot audioboeken, hetzij voor amusements- of leerdoeleinden. Er is echter veel muziek en variatie op de radio – er zijn veel zenders beschikbaar op verschillende frequenties. Het intelligente RDS-systeem zorgt ervoor dat het apparaat naar hetzelfde station overschakelt op een andere frequentie wanneer het geluid wordt gehoord, zonder dat de bestuurder hoeft te worden afgeleid en ingegrepen.

Al met al biedt de Mercedes autoradio een modern entertainment- en informatiesysteem voor onderweg tegen een uitstekende prijs-prestatieverhouding. Let bij de bestelling op de lijsten met compatibele voertuigen – als uw automodel op de lijst staat, wordt de Mercedes-autoradio met het bijbehorende inbouwframe geleverd.

Plaats een reactie