Autoradio’s geschikt voor VW. Modellen 2020

De voertuigspecifieke VW-autoradio’s hebben een CAN-busverbinding (Controller Area Network). Hierdoor is een stuurwielafstandsbediening mogelijk zonder dat er verdere verbindingen nodig zijn. Als uw VW-model is opgenomen in de lijst met compatibele voertuigen, wordt de VW-autoradio geleverd met het bijbehorende frame. Dit maakt het een stuk gemakkelijker – het enige wat u hoeft te doen is het apparaat correct aan te sluiten en het is klaar voor gebruik. Autoradio’s met een USB-poort of AUX IN-ingang bieden nog een ander voordeel. U kunt de connectoren gebruiken om audio- en videobestanden van MP3-spelers, IPod of Smartphones af te spelen en om verschillende gadgets op te laden.

Als u uw bestemming veilig en snel wilt bereiken, heeft u een hoogwaardig navigatiesysteem nodig. Veel VW autoradio’s hebben geïntegreerde navigatiesystemen met kaartmateriaal voor Europa. Een extra GPS-antenne (“Global Positioning System”) wordt gebruikt om de ontvangstkwaliteit van het signaal te verbeteren en biedt zo extra voordelen. Als de reis buiten Europa doorgaat, kunt u ook navigatie-apps downloaden, zoals Google Maps van VW-autoradio’s met Android-systeem. Games, muziek en films zijn ook beschikbaar als apps of online. Films, muziek of spelletjes kunnen zorgen voor vermaak tijdens langere reizen. Houd er rekening mee dat een W-LAN-verbinding via uw internetprovider extra kosten met zich mee kan brengen. De bediening van een VW-autoradio is meestal intuïtief mogelijk via grote touchscreen monitoren.

De Bluetooth-functie kan ook zorgen voor afwisseling tijdens het rijden. Deze functie kan worden gebruikt om audiobestanden (muziek of audioboeken) af te spelen, maar ook video’s van de mobiele telefoon op de autoradio. De handsfree-functie of de mogelijkheid om handsfree te bellen achter het stuur zonder de mobiele telefoon op te hoeven nemen (wat een administratieve overtreding zou zijn) is vooral nuttig bij langere reizen. Met de Bluetooth-handsfree-functie kunt u ook het telefoonboek gebruiken, d.w.z. u hebt toegang tot de gekozen en opgeslagen telefoonnummers.

Als u graag onderweg naar de radio luistert, zult u er met VW-autoradio echt van genieten – de meeste modellen ontvangen radiozenders via AM- / FM-frequenties of via de nieuwere digitale radio DAB / DAB+ (Digital Audio Broadcasting). In ieder geval kunt u zeker zijn van een goede storingsbestendigheid en een breed scala aan stations. Als het signaal echter wordt onderbroken, zorgt het ingebouwde RDS-radiodatasysteem (Radio Data System) voor een automatische omschakeling naar alternatieve frequenties van dezelfde radiozender met een betere ontvangst. Zodra u in beeld bent, welke functies uw nieuwe VW-autoradio absoluut moet hebben, kunt u in onze winkel naar geschikte modellen zoeken. Alle benodigde informatie vindt u in de zorgvuldig samengestelde productbeschrijvingen.

Plaats een reactie