Geplaatst op Geef een reactie

Autoradio’s geschikt voor Toyota. 2020-modellen

De Toyota autoradio kan overtuigen met vele geweldige functies. Het biedt een uitstekende ontvangstkwaliteit bij het afspelen van nummers of nieuws, maar kan meer dan alleen radio. Dankzij GPS-navigatie raakt u niet verdwaald op weg naar uw bestemming en kunt u de beste route voor uw reis kiezen. Het grote touchscreen-display is gebruiksvriendelijk en zeer eenvoudig te bedienen.

De uitrusting van een Toyota autoradio is voorzien van een capacitief aanraakscherm, waarmee u kunt draaien, zoomen, schuiven enz. van foto’s en biedt een bijzonder eenvoudige bediening. De Toyota autoradio biedt meestal DAB+ ondersteuning, waardoor u digitale radio op uw toestel kunt ontvangen via een DAB+ Plus-adapter. Zodra de Toyota autoradio is uitgerust met een cd/dvd-speler, kunt u desgewenst uw favoriete nummers of audioboeken aan het radioprogramma toevoegen.

De Toyota autoradio heeft over het algemeen ook een subwooferuitgang, zodat u kunt profiteren van een zeer goede geluidskwaliteit. Voor langere reizen kunt u tijdens de pauzes ook films of video’s in HD-kwaliteit bekijken. Met de functie Screen Mirroring kunt u scherminhoud van uw smartphone overbrengen naar het scherm van de Toyota autoradio. Deze functie wordt alleen ondersteund door smartphones met een USB-debuggingsfunctie. Dit is het geval met de meeste Android-telefoons en iPhone 5 en hoger. Belangrijk: Het scherm van een iPhone 4 kan ook gespiegeld worden, maar dan zonder geluidsoverdracht.

De muziekweergave kan ook via een Bluetooth-verbinding vanaf de smartphone met Toyota autoradio worden uitgevoerd. Aangezien de autoradio meestal een USB-poort heeft, kunt u ook muziek afspelen van een MP3-speler, tablet of mobiele telefoon. Bovendien hebben de meeste autoradio’s een AUX-audio- of video-ingang en een video-uitgang (AV-OUT) en een audio-uitgang (AV-OUT).

De verlichtingskleur van de meeste Toyota autoradio’s kan worden aangepast en veranderd afhankelijk van uw stemming. Als u een camera wilt gebruiken om uzelf te beschermen bij het parkeren, biedt de Toyota autoradio een achterste camera of een voorste camera-ingang waarop u de juiste apparaten kunt aansluiten. Een bijzonder hoogtepunt is het ingebouwde Android-systeem – het biedt u de functies die u al goed kent van uw smartphone of tablet: Je kunt je favoriete games, muziek of apps eenvoudig downloaden en gebruiken zoals gewoonlijk. U kunt bijvoorbeeld Google Maps gebruiken om een rijroute te bepalen. Het Android systeem maakt het ook mogelijk om het internet te gebruiken via een Wlan-verbinding. Let op de kosten voor de WLAN-verbinding, die in uw tarief van toepassing zijn. Er kunnen extra kosten ontstaan door het gebruik van internet.

Een Toyota autoradio heeft al de CAN Bus (Controller Area Network) connector ingebouwd, wat betekent dat u eenvoudig een stuurwielafstandsbediening kunt aansluiten en deze kunt gebruiken om de auto te bedienen. Controleer de lijst met compatibele voertuigen: de genoemde Toyota-modellen worden geleverd met het bijbehorende frame.

Geplaatst op Geef een reactie

Autoradio’s geschikt voor Mercedes. Modellen 2020

Zoals alle autospecifieke modellen in onze shop heeft de Mercedes autoradio een CAN-busconnector (Controller Area Network), d.w.z. een specifieke Mercedes-connector inclusief een geschikte Canbus-adapter. Deze verbinding maakt een ongecompliceerde installatie van de stuurwielafstandsbediening mogelijk. Bovendien wordt vaak een radiografische afstandsbediening meegeleverd: deze is ergonomisch ontworpen en biedt een snelle en veilige bediening. In de meeste Mercedes autoradio’s is een navigatiesysteem geïntegreerd.

Het Europa-kaartmateriaal wordt opgeslagen in het navigatiesysteem. Op de meeste modellen is ook een GPS-antenne beschikbaar. Dit zal u veilig naar uw bestemming leiden, zelfs buiten Europa. Het Europa-kaartmateriaal bevat informatie voor ongeveer 50 landen, waaronder Bulgarije, IJsland, Monaco en Vaticaanstad. De bijbehorende software staat meestal op een MicroSD-kaart. Deze zit dan al in de GPS-slot. De dual mode-functie is bijzonder praktisch voor het reizen met familie of vrienden – het maakt het mogelijk om gelijktijdig gebruik te maken van twee verschillende autoradio-functies, bijvoorbeeld de navigatie kan worden weergegeven in de voorkant, terwijl op de achterste zitplaatsen met extra monitoren films, video’s of muziek kunnen worden afgespeeld. Het afspelen van muziek en video of films is ook mogelijk via een USB-poort of Bluetooth. Een AV-ingang is vaak ook beschikbaar voor het afspelen van bestanden van MP3-spelers, mobiele telefoons of tablets.

Met Bluetooth kunt u bellen tijdens het rijden dankzij de handsfree-functie met telefoonboekfunctie.

Een Mercedes autoradio heeft over het algemeen een groot aanraakscherm in HD-kwaliteit, zodat u niet hoeft in te boeten aan kwaliteit bij het afspelen van films of muziekbestanden. U kunt ook verschillende achtergronden instellen.

Veel Mercedes autoradio’s bieden een speciale functie in de vorm van een ingebouwde cd- en dvd-speler – dit is vooral handig als u onderweg naar uw favoriete muziek wilt luisteren of een film voor uw kinderen wilt bekijken. Evengoed is het denkbaar om tijdens langere autoritten toegang te krijgen tot audioboeken, hetzij voor amusements- of leerdoeleinden. Er is echter veel muziek en variatie op de radio – er zijn veel zenders beschikbaar op verschillende frequenties. Het intelligente RDS-systeem zorgt ervoor dat het apparaat naar hetzelfde station overschakelt op een andere frequentie wanneer het geluid wordt gehoord, zonder dat de bestuurder hoeft te worden afgeleid en ingegrepen.

Al met al biedt de Mercedes autoradio een modern entertainment- en informatiesysteem voor onderweg tegen een uitstekende prijs-prestatieverhouding. Let bij de bestelling op de lijsten met compatibele voertuigen – als uw automodel op de lijst staat, wordt de Mercedes-autoradio met het bijbehorende inbouwframe geleverd.

Geplaatst op Geef een reactie

Autoradio’s geschikt voor VW. Modellen 2020

De voertuigspecifieke VW-autoradio’s hebben een CAN-busverbinding (Controller Area Network). Hierdoor is een stuurwielafstandsbediening mogelijk zonder dat er verdere verbindingen nodig zijn. Als uw VW-model is opgenomen in de lijst met compatibele voertuigen, wordt de VW-autoradio geleverd met het bijbehorende frame. Dit maakt het een stuk gemakkelijker – het enige wat u hoeft te doen is het apparaat correct aan te sluiten en het is klaar voor gebruik. Autoradio’s met een USB-poort of AUX IN-ingang bieden nog een ander voordeel. U kunt de connectoren gebruiken om audio- en videobestanden van MP3-spelers, IPod of Smartphones af te spelen en om verschillende gadgets op te laden.

Als u uw bestemming veilig en snel wilt bereiken, heeft u een hoogwaardig navigatiesysteem nodig. Veel VW autoradio’s hebben geïntegreerde navigatiesystemen met kaartmateriaal voor Europa. Een extra GPS-antenne (“Global Positioning System”) wordt gebruikt om de ontvangstkwaliteit van het signaal te verbeteren en biedt zo extra voordelen. Als de reis buiten Europa doorgaat, kunt u ook navigatie-apps downloaden, zoals Google Maps van VW-autoradio’s met Android-systeem. Games, muziek en films zijn ook beschikbaar als apps of online. Films, muziek of spelletjes kunnen zorgen voor vermaak tijdens langere reizen. Houd er rekening mee dat een W-LAN-verbinding via uw internetprovider extra kosten met zich mee kan brengen. De bediening van een VW-autoradio is meestal intuïtief mogelijk via grote touchscreen monitoren.

De Bluetooth-functie kan ook zorgen voor afwisseling tijdens het rijden. Deze functie kan worden gebruikt om audiobestanden (muziek of audioboeken) af te spelen, maar ook video’s van de mobiele telefoon op de autoradio. De handsfree-functie of de mogelijkheid om handsfree te bellen achter het stuur zonder de mobiele telefoon op te hoeven nemen (wat een administratieve overtreding zou zijn) is vooral nuttig bij langere reizen. Met de Bluetooth-handsfree-functie kunt u ook het telefoonboek gebruiken, d.w.z. u hebt toegang tot de gekozen en opgeslagen telefoonnummers.

Als u graag onderweg naar de radio luistert, zult u er met VW-autoradio echt van genieten – de meeste modellen ontvangen radiozenders via AM- / FM-frequenties of via de nieuwere digitale radio DAB / DAB+ (Digital Audio Broadcasting). In ieder geval kunt u zeker zijn van een goede storingsbestendigheid en een breed scala aan stations. Als het signaal echter wordt onderbroken, zorgt het ingebouwde RDS-radiodatasysteem (Radio Data System) voor een automatische omschakeling naar alternatieve frequenties van dezelfde radiozender met een betere ontvangst. Zodra u in beeld bent, welke functies uw nieuwe VW-autoradio absoluut moet hebben, kunt u in onze winkel naar geschikte modellen zoeken. Alle benodigde informatie vindt u in de zorgvuldig samengestelde productbeschrijvingen.

Geplaatst op Geef een reactie

Autoradio’s geschikt voor BMW. 2020-modellen

Zoals alle voertuigspecifieke modellen is ook de BMW autoradio voorzien van een CAN-busverbinding (Controller Area Network), zodat de stuurwielafstandsbediening direct en zonder verder gedoe mogelijk is. Let op de lijst met compatibele voertuigen: de genoemde modellen worden met het bijbehorende frame geleverd. U hoeft alleen maar de autoradio aan te sluiten en u bent klaar om hem te gebruiken.

Bijzonder hoogwaardige BMW autoradio’s hebben een geïntegreerd navigatiesysteem, inclusief kaarten voor Europa. Veel autoradio’s zijn uitgerust met het Android-systeem, wat betekent dat u zoals gebruikelijk spellen en apps kunt downloaden naar uw toestel. Zo kunnen bijvoorbeeld spellen, muziek of films worden gedownload en afgespeeld op het scherm van de autoradio. U kunt het bestaande kaartmateriaal uitbreiden door Google Maps te downloaden en de app te gebruiken als navigatiehulpmiddel op de weg.

De meeste schermen hebben een touch screen functie en zijn daarom bijzonder eenvoudig en intuïtief te gebruiken. Een extra Bluetooth-functie maakt het mogelijk om audiobestanden van uw mobiele telefoon af te spelen op de autoradio. Bluetooth maakt ook handsfree bediening of handsfree telefoneren achter het stuur mogelijk. Om de telefoonfunctie van de mobiele telefoon zoals gebruikelijk te kunnen gebruiken, is ook een overdracht vanuit het telefoonboek mogelijk, d.w.z. dat u toegang heeft tot de gekozen en opgeslagen telefoonnummers op de autoradio via Bluetooth.

Met een extra USB-poort kunt u uw mobiele telefoon/tablet en andere apparaten opladen of muziek- en videobestanden afspelen op het grote scherm van de autoradio. Zelfs als het apparaat meer kan dan alleen radio, kunt u genieten van meerdere radiozenders met AM / FM-radio of met de digitale radio DAB / DAB+ (Digital Audio Broadcasting). Met deze radiosystemen kunt u een goede storingsimmuniteit en een grotere verscheidenheid aan zenders verwachten. Het ingebouwde radiodatasysteem RDS (Radio Data System) zorgt ervoor dat het apparaat in geval van ruis overgaat op alternatieve frequenties met een betere ontvangst van hetzelfde radiostation, zonder dat de bestuurder wordt afgeleid. Om de bestuurder niet af te leiden, beschikken de meeste autoradio’s ook over de zogenaamde dimfunctie – hierdoor kan de autoradio onderweg worden uitgeschakeld, zodat het display niet wordt verblind.

Raadpleeg de productinformatie van de afzonderlijke BMW autoradio’s – daar vindt u alle functies die het geselecteerde apparaat te bieden heeft.

Geplaatst op Geef een reactie

Autoradio geschikt voor SEAT. 2020-modellen

De autoradio’s voor Seat-voertuigen hebben een CAN-bus (Controller Area Network) aansluiting, waardoor een stuurwielafstandsbediening mogelijk is zonder verdere bedrading. Zittende autoradio’s worden met het bijpassende montageframe geleverd zodra uw auto in de lijst met compatibele voertuigen in de productbeschrijving staat. Autoradio’s bieden vele geweldige functies die elke reis tot een belevenis maken. Muziekliefhebbers zouden blij zijn met de AM/FM-autoradio. Veel modellen zijn uitgerust met de RDS-functie. Met deze functie kan een perfecte ontvangst worden gegarandeerd, omdat de Autoradio Seat automatisch overschakelt naar andere beschikbare frequenties van dezelfde zender in geval van ruis of andere signaalstoring.

Veel autoradio’s zijn uitgerust met DAB / DAB + digitale radio. Digitale radio biedt verschillende voordelen – weergave van de titel en de artiest en een veel grotere verscheidenheid aan zenders. Niet alleen actuele muziek, maar ook het laatste nieuws is aanwezig via de autoradio: zo krijgt u informatie over mogelijke files of noodgevallen op uw route. Als een verandering van de radio gewenst is, kunnen apparaten zoals mobiele telefoon, tablet of MP3-speler via USB of AUX-IN op de autoradio van de stoel worden aangesloten. In dit geval kunnen ook videobestanden en films worden afgespeeld. Hoewel de bestuurder alleen tijdens de pauzes kan genieten van de moderne grootformaat HD-monitoren, is de videofunctie ook beschikbaar voor de passagiers op de achterbank tijdens het rijden. Als kinderen op reis zijn, kan het de reis gevarieerder en relaxter maken.

Ook gegevensoverdracht via Bluetooth is denkbaar – of het nu gaat om muziek, films of audioboeken. De Bluetooth-functie helpt de bestuurder ook handsfree te bellen tijdens het rijden, zodat de mobiele telefoon niet wordt opgenomen en het gesprek via de autoradio kan worden gevoerd. De gebruikelijke telefoonfuncties van de mobiele telefoon – laatst gekozen nummers, gemiste oproepen en dergelijke zijn ook beschikbaar via Bluetooth. Voor minder afleiding tijdens het rijden kan ook de dimfunctie worden geactiveerd – het display kan bijvoorbeeld snel worden uitgeschakeld als het moet verblinden.

Veel autoradio’s van Seat bieden ook een parkeersensoraansluiting en aansluitingen voor een achteruitrijcamera. Als u de bijbehorende functies wilt hebben, moet u kijken naar de productbeschrijving – daar worden alle functies van de autoradio’s van Seat getoond.

Geplaatst op Geef een reactie

Instalação de um auto-rádio

Não é preciso ser um perito para instalar um auto-rádio moderno. Basta conhecer as noções básicas, que explicaremos brevemente mais adiante.

Assim, pode instalar um auto-rádio de duas formas diferentes:

 • através da ficha ISO stereo sem CAN bus;
 • com autocarro CAN.

Qual é o formato ISO e como está ligado?

Normalmente todos os automóveis modernos têm um conector ISO para um rádio automóvel. Tudo o que você tem que fazer para a instalação:

 • Ligar a ficha ISO à porta ISO do veículo;
 • Ligue o conector ISO ao auto-rádio;
 • Monte o rádio do carro no painel de instrumentos e fixe-o com os parênteses.

Se não existir um conector ISO, pode ligá-lo com os seguintes fios:

 • Cabo operado por bateria – geralmente amarelo, por vezes vermelho.
 • O cabo ACC diz ao auto-rádio que o sistema é alimentado. Isto é necessário para activar o auto-rádio. Normalmente, o cabo ACC é vermelho e ligeiramente mais pequeno do que a fonte de alimentação rektor. Hold ikke cabo ACC, pode ligá-lo ao acendedor de cigarros ou à ignição.
 • Fio terra, geralmente preto.
 • O fio ILL (Iluminação) er brugt til at aktivere et iluminação system, der gør det automatisk, så det er et tempo der er langt fra os eller faros til at gøre automatisk.
 • Fio de antena de potência (ANT). Se houver um amplificador de antena, o cabo pode ser utilizado para alimentar o auto-rádio e depois este amplificador. Também pode ser utilizada para sinalizar uma antena retráctil, mas nem todos os auto-rádios estão equipados com ela.
 • O cabo traseiro tillader aktivering af en câmara de visão traseira. Pode ligar este cabo à luzes traseiras.
 • Os cabos dos altifalantes são normalmente ligados a uma saída composta.

Normalmente é impresso um diagrama de circuito no auto-rádio. Por conseguinte, deve estudar cuidadosamente este diagrama antes de fazer uma ligação, bem como o diagrama de cablagem do seu automóvel, de modo a não misturar os cabos, uma vez que a sua cor pode variar em diferentes modelos.

O que é o autocarro CAN e como está ligado?

O autocarro CAN é um autocarro especial desenvolvido por Robert Bosch. É utilizado para ligar microcontroladores e dispositivos às unidades electrónicas de controlo (ECU). Por conseguinte, é muito mais comum nos veículos actuais do que os anteriores “feixes de cabos”.

Ao utilizar o autocarro CAN, devem ser ligadas as seguintes linhas:

 • Principal potência;
 • Negativo;
 • Linhas de autocarro CAN, normalmente com um adaptador para ligação;
 • cabos para altifalantes.

Todos os outros elementos como a iluminação, câmara de visão traseira e outros utilizam o autocarro CAN, o que torna a ligação do auto-rádio muito mais fácil e rápida.

Geplaatst op Geef een reactie

Ny generation af Android-bilradioer

Googles Android er verdens mest populære operativsystem, der kontrollerer ikke kun smartphones, men også bærbare computere, tablets, tv’er, smarture og endda køleskabe. Ikke underligt, at Android også bruges i bilradioer.

Hvad er Android til en bilradio? Hvis du har Android som operativsystem, betyder det, at din enhed er kraftig nok. Dette operativsystem tilbyder også følgende fordele:

 • giver nem adgang til alle enhedsfunktioner;
 • sikrer hurtig og korrekt betjening af bilradioen;
 • giver dig mulighed for at downloade yderligere apps fra Google Play Store;
 • Googles synkronisering mellem alle dine Android-enheder.

Med andre ord er Android-enheder kendetegnet ved deres forskellige muligheder.

Bemærk, at forskellige moderne enheder kan køre forskellige versioner af Android-platformen. De mest almindelige versioner er:

 • Android 5 – I dag er dette operativsystem forældet og kunne snart forsvinde;
 • Android 6, 7, 8 – dette operativsystem er heller ikke nyt, men kan stadig findes på mange enheder, fordi det ikke kræver meget kraftig hardware og er hurtigt nok og understøttes af alle moderne applikationer til Android;
 • Android 10 – indtil for nylig var det den seneste version af Googles operativsystem. En af de mest slående nye funktioner i Android 7 er førsteklasses multitasking og andre funktioner, især for appudviklere.

Google frigav for nylig en ny version af sit operativsystem – Android 11, og derfor vil det snart være udstyret med dette system til bilstereoer. Men det må siges, at der ikke er nogen store forskelle mellem versionerne af Android til chauffører, for en bilradio er slet ikke en smartphone.

Geplaatst op Geef een reactie

1DIN vs. 2DIN autoradio’s: types, kenmerken en vergelijkingen

Vandaag de dag is een moderne auto nauwelijks denkbaar zonder een audiosysteem waarvan de belangrijkste componenten een autoradio of een ontvanger zijn. De functionaliteit van deze apparaten is de laatste 10-15 jaar aanzienlijk toegenomen, wat aan de ene kant goed is, maar aan de andere kant een zeer moeilijke beslissing van de chauffeurs vereist. Om u het leven gemakkelijker te maken, informeren wij u over 1-DIN en 2-DIN autoradio’s, hun types, kenmerken en andere belangrijke zaken die elke koper moet weten.

Belangrijkste voordelen van een moderne autoradio

Tot voor kort was de functionaliteit van een autoradio beperkt tot het afspelen van CD’s of zelfs cassettes en FM-radio. Momenteel bieden de meeste van hen de volgende functies:

 • CD/DVD;
 • Speelt alle populaire multimedia-bestandsformaten van USB-stick en SD-kaart;
 • Muziek afspelen op uw mobiele telefoon en streamen via Bluetooth naar uw autoradio;
 • Groot LCD-scherm en videoweergave;
 • GPS-navigatie;
 • Draadloze Wi-Fi, 3G- of 4G-connectiviteit;
 • Synchroniseer met uw smartphone zodat u gesprekken kunt afspelen via de luidsprekers van uw auto;
 • Bedien het slimme apparaat door het aanraken van het display van het voertuig;
 • Videospellen etc.

Daarnaast kunnen er extra functies zijn, zoals dagplanner, kalender, etc….. Zeker is dat niet alle modellen met deze functies zijn uitgerust. Hoe beter hij is uitgerust, hoe meer het kost. Als je bijvoorbeeld geen GPS-navigatie nodig hebt, hoef je er niet extra voor te betalen.

1DIN Autoradio

Voor de compatibiliteit, d.w.z. de mogelijkheid om een autoradio in een auto te installeren, zijn er de standaardafmetingen voor het audiosysteem van een voertuig – 1DIN en 2DIN, d.w.z. de grootte van de carrosserie van het apparaat.

In het begin van de jaren tachtig benadrukten de autofabrikanten het belang van normen voor de grootte van autoradio’s. De Commissie heeft de lidstaten verzocht om de normen voor de grootte van de autoradio’s te herzien. DIN werd in 1984 als internationale norm aangenomen en wordt vandaag de dag nog steeds op grote schaal gebruikt. Met deze standaard kunnen bestuurders hun autoradio’s installeren zonder het uiterlijk van het interieur, dashboard of dashboard te veranderen. De 1-DIN autoradio’s hebben een standaardafmeting van 178 × 50 mm en kunnen binnen een redelijk frame van elke lengte zijn.

Functionaliteit

De meeste automobilisten denken dat 1-DIN stereo minder functioneel is dan zijn “grote broer” 2-DIN stereo. Natuurlijk zit er een beetje waarheid in, maar niet alles – alleen oude modellen. De kwaliteit van de moderne apparaten is vergelijkbaar, ze kunnen een uitklapscherm hebben, evenals een USB-poort en een kaartlezer.

Dus als u een 1 DIN standaard dashboard heeft, hoeft u het niet te vergroten.

2DIN Autoradio’s

Zoals reeds vermeld, hebben de 2-DIN autoradio’s een verschillende grootte, ze zijn twee keer zo hoog als de enkele DIN-norm – 178 × 100 mm. Daarom is de aanwezigheid van een aanraakscherm in een moderne autoradio verplicht. Een ander kenmerk van de meeste modellen is de diefstalbeveiliging: het paneel is niet volledig afneembaar, alleen het voorste deel met dubbele knoppen. Andere functies zijn afhankelijk van het model.

Vergeet niet dat er naast de 1 en 2DIN-normen 1,5 DIN-autoradio’s zijn. Ze zijn 75 cm hoog en dus 1,5 keer hoger dan 1DIN.